|
|
Výpis kategorie: Maso vepřové |
| Ingredience: 1/2 kg libového bůčku 1/2 kg kysaného zelí olej 1 paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 1 chilli paprička sůl kmín grilovací koření Popis přípravy: Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na pánev a promícháme. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka. Pod masem musí vzniknout hnědá, hustá šťáva. Mezitím uvaříme doměkka kysané zelí. Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku. Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem. Podáváme s chlebem.
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 60 min
|
| Ingredience: 1/2 kg bravčového mäsa zo stehna
2 ks banány
múka
3 vajcia
strúhanka na trojobal
špajdle alebo ihlice cca 12 cm
5 plátkov porcovaného taveného syra
nakrájaného na cca 3x3cm Popis přípravy: Mäso nakrájame na hrubšie plátky, vyklepeme a pokrájame na kocky. Striedavo napichujeme plátok porcovaného syra, mäso a koliesko banána. Celé to obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka). Vysmažíme na oleji ako rezne. Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi.
|
| Ingredience: 600 g mäso bravčové na rezne
1ks karfiol
soľ
olej
kari korenie
4 dl vývar
korenie biele
rasca mletá
0,5 kávovej lyžičky koriander mletý
na špičku noža zázvor
150 g jogurt plnotučný
150 g hrášok mrazený
solamyl Popis přípravy: Očistený karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a približne 10 minút varíme v osolenej vode. Mäso opláchneme, dobre osušíme a nakrájame na kocky. V kastróle zohrejeme olej a mäso v ňom postupne opečieme. Poprášime kari korením a podlejeme polievkou. Pridáme korenie , privedieme do varu a asi 30 minút dusíme. Jogurt zmiešame so solamylom a za stáleho miešania prilejeme k mäsu. Pridáme hrášok s karfiolom a 5 minút prehrievame. Osolíme, okoreníme a podávame na mise. Podávame s ryžou.
|
| Ingredience: 2 rezne z bravčovej krkovičky plnotučnú horčicu mletú sladkú papriku 200 g tvrdého syru 2 vajcia soľ hladkú múku rastlinný olej petržlenovú vňať list šalátu zemiaky. Popis přípravy: Mäso osolíme, obalíme v hladkej múke a posypeme mletou červenou paprikou. Po oboch stranách potrieme horčicou. Takto pripravené mäso smažíme na rozpálenom tuku. Ešte na panvici posypeme postrúhaným syrom a na každý plátok masa vyklopíme vajce, ktoré necháme stuhnúť. Podávame so zemiakmi.
|
| Ingredience: Pro 6 lidí:
1kg vepř.bůčku(vykoštěný bez kůže)
1-1,5 lžička soli(mám radši Podravku)
pepř
3 jablka
asi 15 čerstvých švestek bez pecek
3 lžíce oleje
3dl masového vývaru
200g jogurtu(smetanového)
3 lžičky Solamylu Popis přípravy: Plát masa potřeme solí a pepřem,oloupaná,odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno,položíme na maso a srolujeme-pevně omotáme nití a zavážeme.Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1dc vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou-dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči.Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl,necháme vzkypět a dochutíme(Podravka,dle chuti).
Podáváme krájené na plátky,jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše,kompot,červené zelí.
I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu.
Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny apečené za další hodinu a půl.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|