|
|
| Ingredience: brambory 250g hrubá mouka 100g mleté maso 150g vejce 1 ks máslo 30g sůl Popis přípravy: Z vařených nastrouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme těsto, které rozválíme na placku. Potřeme mletým masem stočíme do rolády.Dáme do ubrousku potřeného máslem na 3/4 hodiny vařit. Vkládáme do horké vody.Uvařenou roládu nakrájíme na kolečka, která podlijeme máslem a posypeme osmaženou strouhankou. k tomu podáváme jakýkoliv zeleninový nebo sýrový salát.
|
| Ingredience: Pro 6 lidí:
1kg vepř.bůčku(vykoštěný bez kůže)
1-1,5 lžička soli(mám radši Podravku)
pepř
3 jablka
asi 15 čerstvých švestek bez pecek
3 lžíce oleje
3dl masového vývaru
200g jogurtu(smetanového)
3 lžičky Solamylu Popis přípravy: Plát masa potřeme solí a pepřem,oloupaná,odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno,položíme na maso a srolujeme-pevně omotáme nití a zavážeme.Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1dc vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou-dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči.Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl,necháme vzkypět a dochutíme(Podravka,dle chuti).
Podáváme krájené na plátky,jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše,kompot,červené zelí.
I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu.
Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny apečené za další hodinu a půl.
|
| Ingredience: 1 kg bůčku-pomeleme
2 lžíce vegety
4 stroučky česneku-rozmačkáme
6 vajec
sůl (solíme opatrně vegeta je slaná)
1 lžíce solamylu Popis přípravy: Vše dobře smícháme a naplníme do užšího tlačenkového střeva. Zavážeme a vaříme ve vodní lázni asi 1,5 hod. Vychládlé vyjmeme ze střeva,můžeme a také nemusíme obalit ve sladké paprice. Krájíme na kolečka a podáváme s chlebem.
|
Bůčkové závitky s kysaným zelím |
| Ingredience: 500 g vyššího libovějšího vepřového bůčku 100 g měkkého salámu kysané zelé 2 stroužky česneku 1 dl bílého vína pepř sůl
Popis přípravy: Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepáme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.
Na každý takto připravený plátek dáme 1-2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakládaného zelí. Srolujeme do závitků, které převážeme nití, či spojíme jehlicemi.
Dáme do pekáče nebo remosky, podlijeme vínem s vodou a za občasného otáčení pečeme doměkka.
Během pečení oškrabáváme do šťávy přípečky, necháváme je rozpustit a podle potřeby podléváme závitky vřelou vodou. Dáváme pozor, aby závitky byly pouze podlité, ne moc ponořené ve vodě.
Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, bramborové hranolky nebo třeba rýži.
|
| Ingredience: 1 kuře 100 g uzeného sýra 4 lžíce plnotučné hořčice 100 g anglické slaniny 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky sůl bílý pepř Popis přípravy: Vykostěné kuře rozložíme na plát, osolíme, opepříme a potřeme máslem a plnotučnou hořčicí. Na připravený plát rozložíme uzený sýr, slaninu a svineme. Připravenou roládu svážeme nití, dáme do pekáčku, osolíme, poklademe máslem, podlijeme trochou vody a pečeme asi hodinu. Výpek zahustíme moukou a podáváme s petrželovými bramborami.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|