|
|
Výpis kategorie: Maso telecí |
Masové medailonky na bylinkách, pažitková omáčka s brambory |
| Ingredience: telecí plec 300 g
maso vepřové 500 g
maso hovězí 600 g
cibule 46 g
veka bílá 100 g
sůl 30 g
česnek 30 g
pepř černý 1 g
majoránka 1 g
vejce 8 ks
strouhanka 200 g
mouka hladká 60 g
mléko 150 g
olej 200 g
muškátový květ 1 g
máslo moučné 50 g
pažitka 40 g
mléko 200 g
vývar telecí 100 g
brambory 2400 g
sůl 10 g
Popis přípravy: Telecí plec, vepřový výřez a hovězí maso nazrníme na středně
hrubém středu. Přidáme veku nakrájenou na drobné kostičky
zvlhčenou mlékem. Vše rozmícháme s kořením a pečeme po obou
stranách na oleji.
Z telecí essenc, másla a mouky připravíme hladkou omáčku, kterou
zjemníme smetanou a ochutíme sekanou pažitkou.
|
Telecí filé s husími játry a liškami na smetaně, zahradní zelenina |
| Ingredience: telecí kýta 2000 g
sůl 30 g
olej stolní 200 g
husí játra 500 g
sádlo škvařené 100 g
houby čerstvé 1000 g
beschamel 500 g
citronová šťáva 100 g
smetana 200 g
sherry 100 g
sůl 10 g
mrkev 500 g
brokolice 500 g
Popis přípravy: Předem i s kořením naložené plátky telecí kýty opečeme na
plátu. Husí játra s liškami opečeme zvlášť přidáme bešamelovou
omáčku ,víno, smetanu, citr. šťávu a 2min provaříme. Mladou
zahradní zeleninu můžeme před samotným vařením tvarovat do
různých tvarů (soudečky, rohlíčky, kuličky atp.) a uvařit v oslazené
a trochu osolené vodě.
Při ůpravě na talíři maso přeléváme omáčkou jenom přes půlku.
Zahradní zeleninku můžeme na talíři naleštit máslem.
|
Telecí játra s petrželkou |
| Ingredience: 1 stroužek česneku 2 lžíce oleje špetka pepře 2 lžíce sekané petrželky 2 plátky telecích jater po 150 g 1/4 lžičky soli Popis přípravy: Stroužek česneku oloupejte a přímo jej vymačkejte do oleje.Přidejte pepř a petrželku,zamíchejte.Játra rozložte,osušte pomocí kuchyňského krepového papíru a potřete po obou stranách marinádou z oleje a koření. Na grilovací rošt položte hliníkovou fólii nebo ohnivzdornou nákypovou formu odpovídající velikosti.Maso z obou stran grilujte vždy 4 minuty.Potom teprve osolte.
|
Telecí játra s petrželkou |
| Ingredience: 1 stroužek česneku 2 lžíce oleje špetka pepře 2lžíce sekané petrželky 2 plátky telecích jater cca po 150g 1/4 lžičky soli Popis přípravy: Stroužek česneku oloupeme a přimo jej vymačkáme do oleje.Přidáme pepř a petrželku,zamícháme.Játra rozložte, osušte pomocí kuchyňského krepového papíru a potřete po obouch stranách marinádou z oleje a koření. Na grilovací rošt položte hliníkovou folii.Maso z obou stran grilujte vždy 4 minuty. Potom teprve osolte.
|
Telecí řízek se šunkou a šalvějí (Saltiboka Romana) |
| Ingredience: telecí kýta 1500 g
sůl 30 g
pepř černý 5 g
šunka 200 g
šalvěj 10 g
máslo 100 g
olej stolní 100 g
víno bílé 200 ml
Popis přípravy: Postup nebyl, dejte průchod své fantazii.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|