|
|
| Ingredience: 100 g másla 50 g moučkového cukru sůl 2-3 žloutky citronová kůra 200 ml mléka 20 g droždí 400 g polohrubé mouky olej na smažení rybízová zavařenina šlehačka nebo jogurt na ozdobení Popis přípravy: Máslo utřeme do pěny, přidáme sůl, žloutky, strouhanou kůru, cukr a třeme 15-20 minut. Potom přidáme z droždí připravený vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku. Vypracujeme těsto (nesmí být tuhé) a necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na tloušťku prstu, formičkou vykrajujeme vdolečky, které na pomoučeném válu necháme ještě kynout. Vykynuté smažíme v rozpáleném oleji nejprve přikryté, pak je obrátíme a smažíme bez přikrytí. Při vkládání do oleje vtlačíme do každého vdolku důlek, do kterého po usmažení dáme rybízovou zavařeninu. Před podáváním ozdobíme šlehačkou nebo jogurtem.
|
| Ingredience: 5 vajec
hrnek krupicového cukru
3 nastrouhaná jablka
hrnek strouhaných vlašských ořechů
1dcl oleje
skořice
2 hrnky polohrubé mouky
1balíček prášku do peč. čoko.poleva Popis přípravy: Vejce s cukrem ušleháme dohusta přidáme strohaná jablka,strouhané ořechy,olej,skořici.Můžeme přidat kakao,dáme mouku a pr.do peč.Upečeme a polijeme polevou.
|
Buchta se skořicovým cukrem |
| Ingredience: těsto:
20dg hladké mouky
15dg moučkového cukru
4 vejce
1dl oleje
1dl mléka
1 pdp / prášek do pečiva /
možno dát i 1 vanilkový cukr
pudink:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky / zdá se nám i lepší kakaový, ale může být jakýkoliv /
6-8 lžic cukru
dále potřebujeme:
2 - 4 zakysané smetany dle velikosti plechu a skořicový cukr.
Popis přípravy: Vejce s cukrem utřeme a pak přidáme mouku, olej, mléko a
PDP . Vylijeme na plech, který jsme předem vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pak si uvaříme pudink a lžící ho rozneseme stejnoměrně
po syrovém těstě na plechu. Pak dáme do trouby / 180st. /
Pečeme dorůžova. Až buchtu vyndáme z trouby, tak jí hned potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
|
| Ingredience: 1 máslo
2 sklenice cukru krystal
1 sklenice vlažné vody
3 lžíce kakaa;
2 sklenice polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 celá vejce
hrst kokosu.
( Míra je dána sklenicí od hořčice ). Popis přípravy: Máslo v míse necháme rozpustit ( např. v mikrovlné troubě ), pak přidáme cukr krystal, vodu a kakao, promícháme a odlijeme asi 1 dcl této hmoty. Do zbylé přidáme ostatní ingredience, mimo kokos, zamícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 1/2 hodiny podle druhu trouby ( v plynové troubě po vyhřátí stáhneme plamen na polovinu, aby se těsto propeklo ). Po upečení polijeme ještě teplý moučník odloženou hmotou a posypeme kokosem.
|
| Ingredience: 21 dkg mouckoveho cukru 21 dkg 100 ivy 21 dkg strouhanych vlaskych orechu 14 dkg hladke mouky 6 bilku 1/4 kypriciho prasku 1 dcl mleka ------------------------ 6 zloutku 14 dkg mouckoveho cukru 1 lzice vrouci vody Popis přípravy: Z cukru, tuku, mouky, orechu, kypriciho prasku a mleka vypracujeme testo, do ktereho lehce vmichame uslehane bilky. Peceme v hlubsim, vymazanem a vysypanem plechu cca 10-15 min. Horke potirame trenymi zloutky s cukrem, do kterych prikapnem vrouci vodu pro lepsi rozpusteni cukru. Zloutky nechame zaschnout a krajime na mensi ctverecky. - Vhodne jako vanocni pecivo
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|