|
|
Výpis kategorie: Polévky krémové |
Cesnaková krémová polievka |
| Ingredience: 4 strúčniky cesnaku 200 g zemiakov soľ 1 kocka zeleninového bujónu 1dl smotany muškátový oriešok petržlenová vňať kocky opraženého chleba
Popis přípravy: Očistené pokrájané zemiaky vložíme do mierne osolenej vody, pridáme pokrájané 2 strúčiky cesnaku a varíme do mäkka. Zemiaky aj s vodou rozmixujeme, vylejeme späť do hrnca, pridáme zelninový bujón, štipku postrúhaného muškátového orieška, smotanu, pretlačený cesnak a krátko povaríme. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju vodou a povaríme. Podávame s opraženými kockami chleba a posekanou petržlenovou vňaťou.
|
| Ingredience: 1000 g jahod 1 l horké vody 200 g cukru 2 dl kysané smetany Popis přípravy: Přebrané, opláchnuté jahody necháme okapat a rozmixujeme. Do vařící vody přidáme cukr, rozmícháme a necháme vychladnout. K této vychladnuté vodě přidáme jahodovou kaši. Do této polévky přidáme kysanou smetanu a můžeme k ní podávat sušenky.
|
| Ingredience: cibule olej máslo 150 g sýr niva 200 g mléko 300 ml hladká mouka 2 lžíce bujón 2200 ml Popis přípravy: Na oleji dozlatova osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme bujónem a provaříme. Poté přidáme nivu rozmixovanou v mléce a podle chuti přisolíme.
|
| Ingredience: 1 sáček žampionové polévky zn. Knorr 1 malá plechovka konzervovaných žampiónů (plátky) 1/2 kostky masoxu 3/4l polotučného mléka 0,10-0,20l smetany na vaření 1-2 bílky Popis přípravy: Obsah sáčku rozmíchej v cca 0,2l studené vody a doplň do 1l polotučným mlékem. Sceď sterilované žampiony a přidej do polévky, kterou přiveď do varu. Neustále důkladně míchej, mléko není voda. V průběhu varu přidej masox a smetanu na vaření. Dle chuti můžeš zavařit bílek nebo i celé rozšlehané vejce. Vařím 5-10 minut.
Dobrou chuť.
|
Žampionový krém se zeleninovými noky |
| Ingredience: žampiony 1000 g
máslo 200 g
cibule 200 g
sůl 30 g
vývar z vepřových kostí 2500 g
mouka hladká 200 g
víno tokajské 100 g
smetana 100 g
Zeleninové noky :
zelenina kořenová 200 g
veka bílá 100 g
cibule 20 g
strouhanka 80 g
mouka hladká 30 g
sůl 10 g
vejce 2 ks
pažitka 80 g
pepř bílý 1 g
muškátový květ 2 g
Popis přípravy: Na másle restujeme cibuli a žampiony, které jsou drobně nakrájené.
Přidáme mouku, ještě chvíli orestujeme a pak vše zalijeme
vývarem. Ochutíme soli a asi 45 min. povaříme. Potom vše
emulgátorem rozšleháme a napěníme. Polévku ochutíme tokajským
vínem a zjemníme smetanou.
Kořenovou zeleninu (vařenou) drobně rozsekáme a smícháme se
všemi ingrediencemi potřebnými pro přípravu noků. Pomocí dvou
lžic vykrajujeme malé nočky, které vaříme v osolené vodě.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|