|
|
Výpis kategorie: Nadívané |
| Ingredience: 4ks bažantích prsou
40g šunky
2ks hrušky
1/2 lžičky divokého koření
hladká mouka
2lžíce oleje
1lžíce másla
100g hroznového vína
60g jeřabin
2lžíce bílého vína
Sůl, pepř
olej
Popis přípravy: Bažanta naložit
Našpikovat
Osolit, opepřit, okořenit
Prsa naplnit plátky oloupané hrušky a šunkou
Obalit v mouce
Zprudka opéct na směsi oleje a másla
Opékat až je maso měkké
Přidat rozpůlené bobule vína a plátky oloupané hrušky, zastříknout vínem
Prohřát
Podávat s opékaným bramborem
|
Bůčkové závitky s kysaným zelím |
| Ingredience: 500 g vyššího libovějšího vepřového bůčku 100 g měkkého salámu kysané zelé 2 stroužky česneku 1 dl bílého vína pepř sůl
Popis přípravy: Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepáme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.
Na každý takto připravený plátek dáme 1-2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakládaného zelí. Srolujeme do závitků, které převážeme nití, či spojíme jehlicemi.
Dáme do pekáče nebo remosky, podlijeme vínem s vodou a za občasného otáčení pečeme doměkka.
Během pečení oškrabáváme do šťávy přípečky, necháváme je rozpustit a podle potřeby podléváme závitky vřelou vodou. Dáváme pozor, aby závitky byly pouze podlité, ne moc ponořené ve vodě.
Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, bramborové hranolky nebo třeba rýži.
|
Kuře s nádivkou po vinařsku |
| Ingredience: 1 kuře 70 g sádla 200 g žampionů 150 g klobásy 40 g sádla sůl mletý pepř petrželka 70 g střídky z veky 3 vejce 2 dl dobrého bílého vína půl lžičky solamylu Na potření: 2 lžíce kečupu 2 lžičky sladké mleté papriky 1 lžička provensálského koření 1 lžička BARBECUE. Popis přípravy: Klobásu nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na sádle a přendáme. Pak na téže pánvi osmahneme nadrobno nakrájené žampiony a stáhneme z plotny. Přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř, klobásy, pažitku, petrželku a střídku z veky a vše promícháme. Nádivkou naplníme kuře, zašijeme, osolíme, potřeme kašičkou z kečupu, sladké mleté papriky, koření PROVENCE a BARBECUE. Do konzistence vhodné k potírání případně doředíme vínem. Vložíme bez podlití do horké trouby ( 220°C ) asi na 30 minut, potom poklademe kousky sádla, podlijeme bílým vínem a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme doměkka. Vypečenou šťávu z kuřete pak zahustíme solamylem. Podáváme s různě upravenými brambory.
|
| Ingredience: kuře cibule palice česneku olej sůl paprika slanina Popis přípravy: Kuře osolíme,potřeme paprikou a dovnitř nacpeme zbylé igregience můžeme přidat koření a zeleninu podle chuti celé to pak zabalíme do alobalu do celé ruličky.pečeme nejlépe v popelu asi 1.hod,nebo v troubě
|
Kuřecí prsa plněná hermelínem a ořechy, zahradní zelenina |
| Ingredience: kuřecí prsíčka 2000 g
sůl 30 g
sýr hermelín 600 g
olej stolní 200 g
ořechy vlašské 200 g
máslo moučné 100 g
rajče 500 g
petrželka - nať 20 g
šťáva telecí 500 g
smetana 200 g
mrkev 625 g
brokolice 250 g
Popis přípravy: Kuřecí prsa naplníme hermelínem a ořechy, osolíme a opékáme
na pánvi. Zvlášť redukujeme telecí šťávu se šlehačkou. Jako
přílohu podáváme karotku s brokolicí.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|