|
|
Výpis kategorie: Maso jehněčí |
| Ingredience: 400 g skopového krku 50 g krupek sůl cibule 2 pórky kousek celeru s natí 2 mrkve 50 g hrášku 1 lžička pepře petrželka na ozdobu Popis přípravy: Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do studené vody, přidáme krupky, osolíme a vaříme. Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou zeleninu, opepříme a vaříme až zelenina změkne. Hotovou polévku dochutíme a na talířích ozdobíme nasekanou petrželkou.
|
| Ingredience: maso jehněčí 1500 g
zelenina kořenová 300 g
víno červené 250 g
šalvěj 10 g
toastový chléb 50 g
slunečnice 75 g
sůl 20 g
pepř bílý 3 g
mouka hladká 30 g
cuketa 800 g
šalotka 300 g
máslo 60 g
smetana 100 g
solamyl 30 g
olej stolní 50 g
Popis přípravy: Příprava:
Maso vykostíme a odstraníme tuk a šlachy. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nahrubo nakrájíme. Pekáč vytřeme olejem, vložíme jehněčí kosti a zeleninu a v předehřáté troubě (225 st.C)
přibližně 30 minut opékáme. Výpek rozředíme vínem a 1/8 lt. vody,
přecedíme přes síto do kastrolku a dáme stranou. Z toustového
chleba odkrojíme kůrky a spolu se slunečnicovými jádry najemno
umeleme. Obojí smícháme se šalvějí,osolíme a opepříme. Z masa nakrájíme filety, které potřeme solí a pepřem. Potom je postupně obalujeme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec v šalvějové směsi. Maso vložíme do pekáčku, polijeme máslem a pečeme zhruba 20 minut při stejné teplotě jako předtím kosti. Mezitím si očistíme cukety a nakrájíme je na podlouhlé kousky. Oloupeme
cibuli. Zahřejeme tuk, na kterém pak cukety s cibulí dusíme. Podlijeme je troškou vody a dál dusíme přibližně 10 minut. Pak je osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z trouby a necháme asi 10
minut odpočinout. Vypečenou šťávu rozředíme trochou a přidáme k výpeku z kostí. Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. V malém množství vody rozmícháme solamyl a omáčku jím zahustíme. Osolíme opepříme. Opečené plátky masa rozložíme na míse, přidáme zeleninu, čerstvou šalvěj a snítky zelené petrželky. Omáčku podáváme samostatně v misce. V hodnou přílohou k tomuto šťavnatému jehněčímu hřbetu jsou malé bramborové placičky, budou nám však určitě chutnat i "obyčejné" brambory s
máslem.
______________________________________________________
Doba přípravy je přibližně 1 hodina.
1 porce má asi 4410 kJ/ 1050 kcal.
|
Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce, restované brambory, špenátový pudink |
| Ingredience: jehněčí kýta 1800 g
sůl 10 g
pepř černý 1 g
rozmarýn 3 g
olej stolní 150 g
pivo 250 g
máslo moučné 100 g
vývar telecí 100 g
brambory 1000 g
slanina anglická 200 g
cibule 200 g
česnek 50 g
sůl 20 g
pepř černý 2 g
majoránka 2 g
špenát 250 g
mouka hrubá 400 g
vejce 5 ks
sůl 20 g
česnek 50 g
muškátový květ 3 g
olej stolní 100 g
Popis přípravy: Jehněčí kýtu osolíme, okořeníme, a opečeme na oleji. Vývar
zjemníme moučným máslemk a ochutíme pivem. Vařené brambory
na krájíme na plátky. Na slanině opečeme brambory a cibuli,
přidáme česnek, sůl, pepř a majoránku. Špenátový pudink
připravíme z jíšky se špenátem a sněhem z bílků a koření. Pudink
pečeme ve vymazaných a vysypaných formách.
|
| Ingredience: maso jehněčí 500 g
sójová omáčka
pepř mletý
sůl
špek 200 g
cibule 4 ks
kari 1 lžička
hořčice 1 lžička
zelenina 4 -
špejle 2 ks
brambory 4 -
hranolky 4 -
česnek 4 stroužek
Popis přípravy: Jehněčí maso(nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme
(přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3cm.Přidáme sůl,
pepř,sojovou omáčku,hořtici,česnek vše důkladně promícháme
natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme
nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin
odležet.Po této době nakrájíme špek na čtverečkyasi 2 x 2 cm
5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky.Připravíme špejle.na půlky.
Napichujeme na špejle v pořadí:maso,špek,cibule a toto
opakujemestále do kola až je špejle plná (končíme vždy
masem) Na rospaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min.
Podáváme s brmborem nebo hranolkama se zeleninovou
oblohou nabo salátem
|
| Ingredience: 1/2kg skopové kýty sůl pepř vegeta worcestr soj. omáčka Heinz - pimento sauce 1 ks paprika česnek cibule Popis přípravy: Maso nakrájíme na kousky a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek dle chuti, podlejeme vařící vodou a dusíme v papiňáku do měka (asi 3/4 hod.). Pak přidáme nakrájenou papriku (může být i sterilovaná v sladkokys. nálevu), ostatní ingredience zase dle chuti a necháme ještě chvíli podusit. Ve finále zahustíme škrobem k přípravě mastitých pokrmů smíchaným s trochou hladké mouky a povaříme. Podáváme s hranolkama, opeč. bramborama nebo rýží.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|