|
|
Výpis kategorie: Maso pečené |
| Ingredience: králík sůl pepř plnotučná hořčice cibule olej Popis přípravy: Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran hořčicí. Vložíme do pekáče, bohatě posypeme nasekanou cibulí, zalijeme olejem a necháme přes noc uležet. Druhý den pečeme v troubě, je li třeba přidáme trochu vody. Přílohy: brambory, hlávkový salát
|
| Ingredience: maso jehněčí 1500 g
zelenina kořenová 300 g
víno červené 250 g
šalvěj 10 g
toastový chléb 50 g
slunečnice 75 g
sůl 20 g
pepř bílý 3 g
mouka hladká 30 g
cuketa 800 g
šalotka 300 g
máslo 60 g
smetana 100 g
solamyl 30 g
olej stolní 50 g
Popis přípravy: Příprava:
Maso vykostíme a odstraníme tuk a šlachy. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nahrubo nakrájíme. Pekáč vytřeme olejem, vložíme jehněčí kosti a zeleninu a v předehřáté troubě (225 st.C)
přibližně 30 minut opékáme. Výpek rozředíme vínem a 1/8 lt. vody,
přecedíme přes síto do kastrolku a dáme stranou. Z toustového
chleba odkrojíme kůrky a spolu se slunečnicovými jádry najemno
umeleme. Obojí smícháme se šalvějí,osolíme a opepříme. Z masa nakrájíme filety, které potřeme solí a pepřem. Potom je postupně obalujeme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec v šalvějové směsi. Maso vložíme do pekáčku, polijeme máslem a pečeme zhruba 20 minut při stejné teplotě jako předtím kosti. Mezitím si očistíme cukety a nakrájíme je na podlouhlé kousky. Oloupeme
cibuli. Zahřejeme tuk, na kterém pak cukety s cibulí dusíme. Podlijeme je troškou vody a dál dusíme přibližně 10 minut. Pak je osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z trouby a necháme asi 10
minut odpočinout. Vypečenou šťávu rozředíme trochou a přidáme k výpeku z kostí. Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. V malém množství vody rozmícháme solamyl a omáčku jím zahustíme. Osolíme opepříme. Opečené plátky masa rozložíme na míse, přidáme zeleninu, čerstvou šalvěj a snítky zelené petrželky. Omáčku podáváme samostatně v misce. V hodnou přílohou k tomuto šťavnatému jehněčímu hřbetu jsou malé bramborové placičky, budou nám však určitě chutnat i "obyčejné" brambory s
máslem.
______________________________________________________
Doba přípravy je přibližně 1 hodina.
1 porce má asi 4410 kJ/ 1050 kcal.
|
Kuře po italsku se sekanou |
| Ingredience: pro 4 osoby:
1 celé kuře
masová sekána (stačí jako polotovar balená masová sekaná)
1/2 másla
koření sladká paprika pálivá paprika grilovací koření feferonky pepř sůl ( lze přidat různé koření dle chuti)
špagety
sojová omáčka Popis přípravy: Kuře opláchneme a osolíme.Rozpustíme máslo a promícháme s kořením.Kdo má rád ostré nemusí šetřit pálivou paprikou a feferónkami .Kuře pomažeme mašlovačkou a vložíme do vyhřáté trouby cca 170 stupňů .Občas podlijeme vodou a potřeme kuře vytvořeným sosem.
Asi tak po 50 až 55 minutách přidáme ke kuřeti na plátky nakrájenou sekanou a potřeme ji mašlovačkou.Pečeme dalších 35 – 40 minut.Mezi tím než se nám kuře společně se sekanou dopeče uvaříme špagety,které po zbavení vody promícháme se sojovou omáčkou .Takto ochucené špagety podáváme společně s kuřetem a výbornou sekanou.
|
| Ingredience: 500g bůčku 400g cibule sůl pepř Popis přípravy: Prorostlý bůček na tenké plátky a cibuli na kolečka. Cibuli rozložíme po dně pekáče, na kterou položíme opepřený a posolený bůček. Bůček nepodléváme. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30-40 minut. Příloha:brambor ,kaše atd...
|
Vepřová kýta pečená na zázvoru |
| Ingredience: vepřová kýta 2000 g
mouka hladká 20 g
sůl 30 g
zázvor 30 g
máslo 100 g
kmín 2 g
Popis přípravy: Vepřovou kýtu osolíme okmínujeme a upečeme do měkka.Šťávu
vysmahneme na tuk,zaprášíme moukou,zarestujeme a zalijeme
vodou.Přidáme zázvor a máslo.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|