|
|
| Ingredience: mléko 250 g
cukr vanilinový 40 g
rýže kulatá 100 g
jahody 750 g
rybízová šťáva 250 g
cukr moučka 40 g
mandle 50 g
vejce 1 ks
sůl 10 g
Popis přípravy: Příprava:
V kastrole svaříme mléko s vanilinovým cukrem a solí. Přidáme
přebranou propláchnutou rýži. Na mírném plameni vaříme asi 40
minut za občasného míchání. Mezitím opereme jahody a odstraníme
z nich zelené lístečky. Osm hezkých kousků rozpůlíme a odložíme
stranou na ozdobu. Ostatní jahody rozmixujeme s rybízovou šťávou
a moučkovým cukrem. Mezitím sloupneme mandle a pokrájíme na
lupínky. Na pánvi je opražíme nasucho do zlatova. Ihned je
vyjmeme z pánvičky a necháme prochladnout. Měkkou uvařenou
rýži sundáme z plotýnky a do prochladlé vmícháme vejce. Z této
hmoty vytvarujeme rukama nebo dvěma malými lžičkami malé
úhledné knedlíčky. Rozdělíme je na talíře a přelijeme studenou
jahodovou polévkou. Ozdobíme polovinami jahod a navrch
posypeme ještě praženými mandlovými lupínky.
Doba přípravy je cca 40 minut.
1 porce má asi 1210 kJ/290 kcal
|
Jahody s cukrem na smetaně |
| Ingredience: jahody mléko mletý cukr smetana Popis přípravy: Do 1 kg jahod přidáme 200g mletého cukru a rozmačkáme. Poté zalijeme mlékem (podle chuti) a nahoru přidáme smetanu.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|