|
|
Výpis kategorie: Maso hlemýždí |
| Ingredience: hlemýždi 60 ks
máslo 50 g
cibule 50 g
mouka hladká 25 g
smetana 100 g
kapari 50 g
sůl 15 g
pepř bílý 1 g
citronová šťáva 25 g
Popis přípravy: V kastrole na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme
světlou jíšku. Přidáme posekané kapari, smetanu, citroonovou
štávu, bílý pepř. Ke konci přidáme hlemýždí maso které je už
připravené a už jenom prohřejeme. Nejlépe, když jídlo servírujeme
v nádobí pro hlemýždě určeném.
|
Hlemýždi na nejlepší francouzský způsob |
| Ingredience: hlemýždi 60 ks
žampiony 100 g
cibule 50 g
žloutek 1 ks
česnek 15 g
sůl 10 g
pepř bílý 1 g
sardelová pasta 20 g
Popis přípravy: Uvedenou dávku hlemýžďů nasekáme nahrubo a vložíme do
mísy. Přidáme nasekané žampiony, jemně nakrájenou cibuli,
česnek, sardelovou pastu, žloutek, sůl, koření, jemně nasekanou
petrželku a strouhanku, vše zpracujeme v nádivku. Jednotlivé ulity
naplníme několika kapkami vína. Poté naplníme nádivkou, kterou
pokapeme máslem a dáme do trouby na 10 - 12 minut zapéci.
Podáváme s nasucho opečeným toastovým chlebem.
|
Hlemýždi na víně s bylinkami |
| Ingredience: hlemýždi 60 ks
máslo 100 g
cibule 100 g
sůl 15 g
pepř bílý 1 g
bylinky 30 g
víno bílé 150 g
Popis přípravy: V kastrolu na másle zlehka zpěníme jemně nakrájenou cibuli
spolu s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Poté přidáme
hlemýždě, zalijeme vínem a krátce podusíme.
Podáváme s malou porcí brambor nebo bílím pečivem.
|
Hlemýždi s jablečným křenem |
| Ingredience: hlemýždi 60 ks
vývar z hovězích kostí 500 g
křen 200 g
jablka 750 g
ocet vinný 30 g
sůl 10 g
cukr krystal 40 g
Popis přípravy: Křen oškrábeme na jemno nastrouháme a dáme do cedníku,
prolijeme vařící vodou a necháme okapat. Takto spařený křen
dáme do misky ke kterému přidáme nastrohaná jablka, sůl, cukr,
ocet a zamícháme.
Hlemýždě prohřejeme v silném vývaru. Na talíře dáme - hlemýždě
- i s vývarem, doplníme jablkovým křenem. Podáváme s tmavým
chlebem.
|
Hlemýždi smažení na jehle (ve vinném těstíčku) |
| Ingredience: hlemýždi 60 ks
slanina 500 g
sůl 10 g
pepř černý
bobkový list
nové koření celé
jalovec
mouka polohrubá 75 g
mouka hladká 75 g
víno bílé 80 g
vejce 2 ks
olej stolní 200 g
Popis přípravy: Hlemýždě osolíme, okořeníme a střídavě napichujeme spolu s
plátky slaniny na jehlu. Poté obalíme v hladké mouce a namočíme
do těstíčka udělaného z vína, vajec, soli, polohrubé mouky a
malého množství oleje. Dále v nahřátém oleji zvolna smažíme do
zlatova.
Jednotlivé porce doplníme výsečí z citronu.
Podáváme bez přílohy.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|