|
|
| Ingredience: kuře kuchané 2000 g
vepřová krkovice 1200 g
sůl 30 g
paštikové koření 2 g
vejce 3 ks
víno bílé 100 g
kuřecí játra 100 g
slanina 250 g
hovězí jazyk 250 g
žampiony 50 g
smetana 500 g
želatina jedlá 10 g
Popis přípravy: Kuře opatrně vykostíme a později naplníme. Na jemno rozemleme
a vyšleháme maso, do kterého přidáme na kostičky nakrájený jazyk
a slaninu.Ochutíme kořením a přidáme žampiony a nakrájená
kuřecí játra. Zjemníme smetanou. Kuřecí plát osolíme, posypeme
želatinou a přidáme masovou fáš. Kuře zabalíme do rolády. Dáme
do alobalu pevně utáhneme do tvaru a vaříme při 80°C asi 2 - 3
hodiny. Po uvaření prudce vychladíme ve studené vodě.
Servírujeme s brusinkami.
|
Hlemýždi na nejlepší francouzský způsob |
| Ingredience: hlemýždi 60 ks
žampiony 100 g
cibule 50 g
žloutek 1 ks
česnek 15 g
sůl 10 g
pepř bílý 1 g
sardelová pasta 20 g
Popis přípravy: Uvedenou dávku hlemýžďů nasekáme nahrubo a vložíme do
mísy. Přidáme nasekané žampiony, jemně nakrájenou cibuli,
česnek, sardelovou pastu, žloutek, sůl, koření, jemně nasekanou
petrželku a strouhanku, vše zpracujeme v nádivku. Jednotlivé ulity
naplníme několika kapkami vína. Poté naplníme nádivkou, kterou
pokapeme máslem a dáme do trouby na 10 - 12 minut zapéci.
Podáváme s nasucho opečeným toastovým chlebem.
|
| Ingredience: 1 chlazene nebo rozmrazene kure
1 veka
3 vejce
300 ml mleka
1/8 masla
susenou petrzelovou nat
muskatovy kvet
sul Popis přípravy: Kure osolime a uvarime v papinaku (asi 35 min, aby slo maso dobre od kosti), vykostime a maso nakrajime na mensi kousky. V mlece na kamnech roztavime maslo a do vlazneho rozslehame vejce. Do misy naskladame nakrajenou veku, posolime, pridame trochu muskatoveho kvetu a susenou petrzelovou nat. Toto zalijeme mlekem s maslem a vejci. Nechame veku nasat mleko a promichame. Do vymasteneho pekace, nebo remosky dame vrstvu nadivky. Na ni dame uvarene a nakrajene maso a opet vrstvu nadivky. Dbame na to, aby vsechno maso bylo pod nadivkou. Peceme asi 50 min. az se nam udela zlata kurka. Jako prilohu davame varene brambory.
|
Kuřecí prsa s hermelínem a šunkou |
| Ingredience: kuřecí prsa
šunku (nebo angl.slaninu)
hermelín
sůl
pepř Popis přípravy: Kuřecí prsa očistíme osolíme a podélně rozřízeme a vložíme do nich šunku a sýr....naklademe na pekáček a dáme péct do trouby.....je to super jídlo, hrozně jednoduché a rychlé....podáváme s přílohou podle chuti
|
Lehký těstovinový slaný nákyp s tomatovým výtažkem |
| Ingredience: těstovinové strouhání
vejce 4 ks
mouka hrubá 700 g
sůl 120 g
mléko 1000 g
česnek 50 g
rajče 300 g
paprika 100 g
máslo 200 g
vejce 8 ks
Rajčatový výtažek :
cibule 200 g
rajský protlak 200 g
rajče 500 g
pepř bílý 5 g
olej stolní 200 g
česnek 50 g
paprika 80 g
sůl 20 g
Popis přípravy: Do mouky přidáme rozšlehaná vejce a vypracujeme tužší těsto.
Pak těsto nastrouháme na jemném struhadle, a vsypeme ho do
vařícího se osoleného mléka. Strouhání v mléce rozvaříme na hustou
kaši. Máslo utřeme dopěny a pak ho přidáme do vychladlé
těstovinové kaše. Do hmoty pak zapracujeme spařená a oloupaná
rajčata, omyté a jadřinců zbavené paprioky, vše pokrájené na tenké
nudličky( julliene ). Přidáme utřený česnek a rozšlehané žloutky. Z
bílků vyšleháme tuhý sníh, ktrerý lehkým převracením zapracujeme
do nákypové hmoty. Hmotu pak vložíme do máslem vymazané a
strouhankou vysypané formy. Přikryjeme alobalem a pečeme v
troubě ve vodní lázni, asi 3/4 hodiny.
Tomatový výtažek:
Zpěněnou cibulku, protlak a čerstvé tomaty propasírujeme přes síto.
Přidáme sůl, česnek, a pepř. Jako vložku můžeme přidat proužky
papriky. Vše krátce povaříme.
Na porci klademe 2 - 3 plátky nákypu na omáčku. Zdobíme
oloupaným tomatem.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|