|
|
Výpis kategorie: Hlavní jídla |
Filátka ze pstruha s omáčkou z divokého citrónu a s mandlemi |
| Ingredience: pstruh 5000 g
sůl 30 g
olej stolní 200 g
citron divoký 222 g
beschamel 500 g
smetana 200 g
mandle 111 g
víno bílé 100 g
listové těsto 500 g
citron 555 g
kopr 40 g
brambory 2400 g
mrkev 625 g
máslo 100 g
petrželka - nať 50 g
Popis přípravy: Filátka ze pstruha osolíme a opečeme. Do rybího bešamelu přidáme
Limetu, zjemníme šlehačkou a dochutíme. Jako přílohu podáváme
bramborové soudky s petrželkou, soudky z karotky a na filátko
položíme mandli.
|
Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem |
| Ingredience: jelení hřbet 2000 g
sůl 30 g
pepř černý 2 g
olej stolní 150 g
jalovec 2 g
olej stolní 250 g
zelenina kořenová 313 g
cibule 117 g
divoké koření 8 g
citron 333 g
mouka hladká 150 g
brusinky 100 g
rajský protlak 100 g
švestková povidla 200 g
perník 100 g
cukr krystal 50 g
víno červené 300 g
žampiony 200 g
mrkev 625 g
brokolice 250 g
rozmarýn 10 g
Popis přípravy: Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém
základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem. Omáčku
připravíme obvyklým způsobem s přidáním perníku.
|
Lehký těstovinový slaný nákyp s tomatovým výtažkem |
| Ingredience: těstovinové strouhání
vejce 4 ks
mouka hrubá 700 g
sůl 120 g
mléko 1000 g
česnek 50 g
rajče 300 g
paprika 100 g
máslo 200 g
vejce 8 ks
Rajčatový výtažek :
cibule 200 g
rajský protlak 200 g
rajče 500 g
pepř bílý 5 g
olej stolní 200 g
česnek 50 g
paprika 80 g
sůl 20 g
Popis přípravy: Do mouky přidáme rozšlehaná vejce a vypracujeme tužší těsto.
Pak těsto nastrouháme na jemném struhadle, a vsypeme ho do
vařícího se osoleného mléka. Strouhání v mléce rozvaříme na hustou
kaši. Máslo utřeme dopěny a pak ho přidáme do vychladlé
těstovinové kaše. Do hmoty pak zapracujeme spařená a oloupaná
rajčata, omyté a jadřinců zbavené paprioky, vše pokrájené na tenké
nudličky( julliene ). Přidáme utřený česnek a rozšlehané žloutky. Z
bílků vyšleháme tuhý sníh, ktrerý lehkým převracením zapracujeme
do nákypové hmoty. Hmotu pak vložíme do máslem vymazané a
strouhankou vysypané formy. Přikryjeme alobalem a pečeme v
troubě ve vodní lázni, asi 3/4 hodiny.
Tomatový výtažek:
Zpěněnou cibulku, protlak a čerstvé tomaty propasírujeme přes síto.
Přidáme sůl, česnek, a pepř. Jako vložku můžeme přidat proužky
papriky. Vše krátce povaříme.
Na porci klademe 2 - 3 plátky nákypu na omáčku. Zdobíme
oloupaným tomatem.
|
Masové medailonky na bylinkách, pažitková omáčka s brambory |
| Ingredience: telecí plec 300 g
maso vepřové 500 g
maso hovězí 600 g
cibule 46 g
veka bílá 100 g
sůl 30 g
česnek 30 g
pepř černý 1 g
majoránka 1 g
vejce 8 ks
strouhanka 200 g
mouka hladká 60 g
mléko 150 g
olej 200 g
muškátový květ 1 g
máslo moučné 50 g
pažitka 40 g
mléko 200 g
vývar telecí 100 g
brambory 2400 g
sůl 10 g
Popis přípravy: Telecí plec, vepřový výřez a hovězí maso nazrníme na středně
hrubém středu. Přidáme veku nakrájenou na drobné kostičky
zvlhčenou mlékem. Vše rozmícháme s kořením a pečeme po obou
stranách na oleji.
Z telecí essenc, másla a mouky připravíme hladkou omáčku, kterou
zjemníme smetanou a ochutíme sekanou pažitkou.
|
Pečený losos se zeleným chřestem a holandskou omáčkou |
| Ingredience: losos 2000 g
sůl 30 g
olej stolní 200 g
chřest 1250 g
máslo 250 g
žloutek 6 ks
citron 222 g
sůl 10 g
pepř bílý 1 g
vývar z hovězích kostí 500 g
listové těsto 500 g
citron 555 g
kopr 40 g
brambory 2400 g
mrkev 625 g
máslo 100 g
hrášek 250 g
Popis přípravy: Filet z lososa osolíme a opečeme na oleji. Žloutky šleháme ve
vodní lázni, přidáme máslo, vývar a stále šleháme. Rybí filet trochu
přelijeme holandskou omáčkou, ozdobíme zeleným chřestem. Jako
přílohu podáváme karotku, hrášek a brambory. Zdobíme máslovou
fleuronkou a snítkem kopru.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|