|
|
Výpis kategorie: Zavářky + Vložky |
| Ingredience: brambory rohlíky vejce Popis přípravy: Co do množství: objem rohlíků = objem brambor. Brambory nastrouháme,den staré rohlíky natrháme a řádně prohněteme.Přidáme,ale nemusíme,1 vajíčko. Až je vše řádně spojeno ,tvořím kuličky ,lze také pouze vykrajovat lžicí.Vaříme ve slané vodě,dokud nevyplavou.
|
Dvojitý hovězí vývar s játrovými noky a smaženými nudlemi |
| Ingredience: vývar z hovězích kostí 2000 g
játra hovězí 200 g
pečivo 100 g
cibule 20 g
strouhanka 80 g
mouka hladká 30 g
česnek 10 g
sůl 10 g
vejce 2 ks
majoránka 1 g
pepř černý 1 g
vejce 3 ks
mléko 250 g
mouka polohrubá 150 g
sůl 10 g
olej stolní 100 g
petrželka - nať 20 g
Popis přípravy: Z kostí zeleniny a koření připravíme silný hov. vývar. Z jater
veky,cibule, strouhanky, hladké mouky, česneku, soli a vajec
připravíme játrovou fáš, z které vykrajujeme a vaříme zvlášť ve
vroucí vodě. Z polohrubé mouky vajec, mléka a soli si připravíme
těstíčko, ze kterého připravíme tenké palačinky, které vychladlé
nakrájíme a smažíme v oleji. Do šálku dáme horký hovězí vývar,
játrové noky, smažené nudle a posypeme sekanou petrželovou natí
a podáváme.
|
| Ingredience: 250 g mletého masa 1 houska petrželka 1 vejce sůl struhanka Popis přípravy: K masu přidáme ve vodě namočenou housku, sekanou petrželku nebo pažitku, vejce, sůl a dle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky a vhazujeme do vařící vody. Vaříme 8-10 minut. Scezené podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží nebo těstovinami.
|
Žampionový krém se zeleninovými noky |
| Ingredience: žampiony 1000 g
máslo 200 g
cibule 200 g
sůl 30 g
vývar z vepřových kostí 2500 g
mouka hladká 200 g
víno tokajské 100 g
smetana 100 g
Zeleninové noky :
zelenina kořenová 200 g
veka bílá 100 g
cibule 20 g
strouhanka 80 g
mouka hladká 30 g
sůl 10 g
vejce 2 ks
pažitka 80 g
pepř bílý 1 g
muškátový květ 2 g
Popis přípravy: Na másle restujeme cibuli a žampiony, které jsou drobně nakrájené.
Přidáme mouku, ještě chvíli orestujeme a pak vše zalijeme
vývarem. Ochutíme soli a asi 45 min. povaříme. Potom vše
emulgátorem rozšleháme a napěníme. Polévku ochutíme tokajským
vínem a zjemníme smetanou.
Kořenovou zeleninu (vařenou) drobně rozsekáme a smícháme se
všemi ingrediencemi potřebnými pro přípravu noků. Pomocí dvou
lžic vykrajujeme malé nočky, které vaříme v osolené vodě.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|