|
|
| Ingredience: 1 bažant 30g másla 80g prorostlého vepřového masa 2 lžíce brandy 1 dl bílého vína sůl Popis přípravy: V horkém kastrolu rezehřejeme máslo, přidáme maso pokrájené na kostičky, očištěného , osoleného bažanta a opečeme ho po všech stranách. Přelijeme jej brandy, několik sekund povaříme a potom dusíme doměkka pod pokličkou. Při dušení jej jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou. Měkkého bažanta vyjmeme, rozdělíme na porce a přeložíme na talíře, do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme a když trochu zhoustne, podlijeme jí porce bažanta. Podáváme s dušenou rýží a s rybízovým kompotem.
|
| Ingredience: 1 bažant 1 sýr hermelín 2 větší hrušky 80 g másla brusinky 1 lžička koňaku pepř sůl Popis přípravy: Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. Bažanta opečeme ze všech stran na másle. Osolíme, podlijeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Když maso začíná měknout, přidáme oloupané, jadřinců zbavené a na půlky nakrájené hrušky. Když je maso měkké přidáme do šťávy pár kapek koňaku. Na talíři obložíme naporcovaného bažanta brusinkami. Podáváme s brambory.
|
| Ingredience: 4ks bažantích prsou
40g šunky
2ks hrušky
1/2 lžičky divokého koření
hladká mouka
2lžíce oleje
1lžíce másla
100g hroznového vína
60g jeřabin
2lžíce bílého vína
Sůl, pepř
olej
Popis přípravy: Bažanta naložit
Našpikovat
Osolit, opepřit, okořenit
Prsa naplnit plátky oloupané hrušky a šunkou
Obalit v mouce
Zprudka opéct na směsi oleje a másla
Opékat až je maso měkké
Přidat rozpůlené bobule vína a plátky oloupané hrušky, zastříknout vínem
Prohřát
Podávat s opékaným bramborem
|
Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem |
| Ingredience: jelení hřbet 2000 g
sůl 30 g
pepř černý 2 g
olej stolní 150 g
jalovec 2 g
olej stolní 250 g
zelenina kořenová 313 g
cibule 117 g
divoké koření 8 g
citron 333 g
mouka hladká 150 g
brusinky 100 g
rajský protlak 100 g
švestková povidla 200 g
perník 100 g
cukr krystal 50 g
víno červené 300 g
žampiony 200 g
mrkev 625 g
brokolice 250 g
rozmarýn 10 g
Popis přípravy: Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém
základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem. Omáčku
připravíme obvyklým způsobem s přidáním perníku.
|
Kančí kýta s brusinkovou omáčkou, pošírovanou hruškou a českým knedlíkem |
| Ingredience: kančí kýta 2000 g
sůl 30 g
zelenina kořenová 150 g
cibule 100 g
sádlo škvařené 150 g
divoké koření 3 g
citron 50 g
vývar z hovězích kostí 1200 g
mouka hladká 50 g
brusinky 150 g
rybízová povidla 150 g
pomeranč 55 g
křen 20 g
víno červené 100 g
hrušky 769 g
máslo 200 g
víno bílé 200 g
citronová šťáva 300 g
sherry 100 g
jeřabiny 300 g
rozmarýn 40 g
Popis přípravy: Kančí kýtu dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkovým
kompotem, rybízovým džemem, pomerančovou šťávou, strouhaným
křenem a červeným vínem. Omáčku doděláme obvyklým způsobem,
omáčka je pikantní (ne příliš hustá). Jako doplněk dáváme
pošírovanou hrušku, plněnou jeřabinami.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|