|
|
Výpis kategorie: Zelí plněné |
| Ingredience: 2 stroužky česnek 4 lžíce olej 1 ks vejce 2 ks cibule 1 svazek pažitka 250 g rýže sůl pepř 8 listů čínské zelí 300 g mleté hovězí 200 ml zelný vývar 1/2 ks červená paprika 50 g ajvar (paprikový protlak) Popis přípravy: Rýži si poropereme, zalijeme vodou a 20 minut povaříme. Na listech čínského zelí vyřízneme silná "žebra" a ty pak vyhodíme. Očištěné listy spaříme horkou vodou a opatrně osušíme. Opranou pažitku si nasekáme. Očistíme si cibuli a česnek a oboje nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli a česnek smícháme s mletým masem., 6 lžicemi uvařené rýže, polovinou nasekané pažitky a vejcem. Směs osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu majoránky a dobře promícháme. Nachystáme si zelné listy , na ně rozdělíme masovou směs a dobře zabalíme. Okraje stačí sepnout párátkem. Na vyšší pánvi si rozpálíme olej a závitky v něm restujeme ze všech stran. Když máme orestováno, zalijeme vývarem a dusíme 25 minut. Pokud chcete závitky křupavější, můžete je dusit v troubě. Hotové závitky vyjmeme a necháme v teple stranou. Omyjeme si papriku a nakrájíme na maličké kousky. Nakrájíme si druhou cibuli a nasypeme do omáčky spolu s paprikou. Vaříme asi 3 -5 minut. Poté přimícháme ajvar, necháme přejít varem a omáčku dochutíme podle vlastní chuti. Závitky rozdělíme na talíře, přidáme rýži a přelijeme omáčkou. Porce jemně posypeme pažitkou.
|
| Ingredience: 10 ks(je jedno jaký druh)párku
5 ks cibule
pepř
sůl
3lžice hořčice
sladká paprika
chili
20 dk hlávkového zelí
ocet
olej
vegeta. Popis přípravy: Párky oloupeme a přepůlíme na půlky,můžeme je i nakrojit.Cibuli nakrájíme na kolečka (proužky). Zelí nakrájíme na nudličky.
Nálev:
2dc vody,5 lžíc octa a ostatní igredience dodáme do misky a promíchame. Zelí a cibuli promicháme a pokladáme po vrstvách do slenice(zavařovací)1 vrstca zelí+cibule 2 vrstva párky.Tlačíme aby se vešlo co nejvíce.Když bude sklenice plná zalijeme vše nálevem,tak aby bylo vše zalito.Uzavřeme víčkem a necháme alespoň 5 hod odležet. Pak se můžete pustit do hodování.nejlepší je to jíst s pečivem.
|
Zelná hlávka plněná masem |
| Ingredience: zelí 1 ks
maso 300 g
vejce 1 ks
žemle 1 ks
mouka hladká 1 lžíce
rajský protlak 1 -
cibule 1 ks
sádlo 1 lžíce
sůl
pepř mletý
paprika mletá sladká
Popis přípravy: Zelí očistíme od poškozených listů,omyjeme a vykrojíme košťál.
Kolem vydlabeme vnitřek pro nádivku. Nádivku si připravíme z
oloupané a na drobno nakrájené cibule zpěněné nasádle,
umletého a okořeněného masa,rajčatového protlaku, žemle,
vejce a nasekaného vybraného vnitřku zelí.Nádivku
promícháme, podle chuti okřeníme a naplníme s ní vnitřek zelí.
Otvor uzavřeme jedním listem. Osolíme a v hlubokém hrnci
udusíme do měkka. Podáváme nakrájené na jednotlivé porce,
(aby každá měla zelí a mleté maso) s maštěnými vařenými
brambory.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|