|
|
Výpis kategorie: Maso mleté |
| Ingredience: Listkove testo hovezi sekana cibule olej kecup sul pepr zampiony vajicko mleta paprika mouka Popis přípravy: Kulatou,nebo ctveratou formu (vysokou asi 4cm)vymazeme olejem,vylozime vyvalenym asi na 5mm silnym listkovym testem.
Na panvi osmazime cibulku nakrajenou na drobno,pridame sekane hovezi maso (asi 2/3 obsahu formy),mletou cervenou papriku,dle chuti osolime,opeprime a take pridame na platky nakrajene zampiony.Podlejeme trochou vody a dusime asi 20 minut,pak pridame asi dve polevkove lzice kecupu a zahustime moukou na hustou kasi.Smesi s panve naplnime formu vylozenou testem,a prikryjeme platem testa ve tvaru formy.Kraje slepime a pred slepenim potreme vajickem,aby se pekne spojily.Horni dil testa propichneme na dvou az trech mistech a potreme vajickem.Peceme v troube pri 190 st.asi 20 minut,zalezi to na velikosti formy.Pie je upecena az je testo barvy zlatave.Jako prilohu podavame salat.Dobrou chut
|
| Ingredience: brambory 250g hrubá mouka 100g mleté maso 150g vejce 1 ks máslo 30g sůl Popis přípravy: Z vařených nastrouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujeme těsto, které rozválíme na placku. Potřeme mletým masem stočíme do rolády.Dáme do ubrousku potřeného máslem na 3/4 hodiny vařit. Vkládáme do horké vody.Uvařenou roládu nakrájíme na kolečka, která podlijeme máslem a posypeme osmaženou strouhankou. k tomu podáváme jakýkoliv zeleninový nebo sýrový salát.
|
| Ingredience: 2 stroužky česnek 4 lžíce olej 1 ks vejce 2 ks cibule 1 svazek pažitka 250 g rýže sůl pepř 8 listů čínské zelí 300 g mleté hovězí 200 ml zelný vývar 1/2 ks červená paprika 50 g ajvar (paprikový protlak) Popis přípravy: Rýži si poropereme, zalijeme vodou a 20 minut povaříme. Na listech čínského zelí vyřízneme silná "žebra" a ty pak vyhodíme. Očištěné listy spaříme horkou vodou a opatrně osušíme. Opranou pažitku si nasekáme. Očistíme si cibuli a česnek a oboje nakrájíme na jemné kostičky. Cibuli a česnek smícháme s mletým masem., 6 lžicemi uvařené rýže, polovinou nasekané pažitky a vejcem. Směs osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu majoránky a dobře promícháme. Nachystáme si zelné listy , na ně rozdělíme masovou směs a dobře zabalíme. Okraje stačí sepnout párátkem. Na vyšší pánvi si rozpálíme olej a závitky v něm restujeme ze všech stran. Když máme orestováno, zalijeme vývarem a dusíme 25 minut. Pokud chcete závitky křupavější, můžete je dusit v troubě. Hotové závitky vyjmeme a necháme v teple stranou. Omyjeme si papriku a nakrájíme na maličké kousky. Nakrájíme si druhou cibuli a nasypeme do omáčky spolu s paprikou. Vaříme asi 3 -5 minut. Poté přimícháme ajvar, necháme přejít varem a omáčku dochutíme podle vlastní chuti. Závitky rozdělíme na talíře, přidáme rýži a přelijeme omáčkou. Porce jemně posypeme pažitkou.
|
| Ingredience: hrnek nudlí střední cibule 300g mletého masa sůl pepř majoránka olej Popis přípravy: Na oleji osmaženou na drobno nakrájenou cibulku dáme dusit asi na 20 min. mleté maso, které osolíme a dáme trošku mletého pepře. Vedle si uvaříme v dostatečném množství vody vlasové nudle. Pozor ne převařit, spíše lehce nedovařit. Tyto vařené a scezené nudle dáme do kastrolu s masem a zamícháme. Přidáme majoránku a dosolíme podle chuti.
|
Holandský řízek s fazolemi |
| Ingredience: 250 g mletého masa 200 g fazolí 200 g eidamu sůl pepř majoránka 4 stroužky česneku 4 vejce 4 lžíce strouhanky olej na smažení Popis přípravy: Fazole den předem uvaříme ve slané vodě a rozmixujeme.Smícháme s mletým masem,strouhaným sýrem,vejci,strouhankou a ochutíme solí,pepřem,majoránkou a prolisovaným česnekem.Směs promícháme a tvoříme ploché placičky,které po obou stranách smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší a mrkvovým salátem.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|