|
|
Výpis kategorie: Zelenina |
| Ingredience: 1 kg mrkve
2 velké cibule
1 – 2 stroužky česneku
40 g burákového a normálního másla ( asi 20 + 20)
2 lžíce rajského protlaku
1 bobkový list
několik hřebíčků
trocha tymiánu
trocha zelené petržele - pažitky nebo jiné zelené zeleniny
1 lžíce citronóvé š ťávy
3 dl. hovězího vývaru
25 g burákového másla
25 g mouky
2-3 lžíce vody
2 lžičky medu Popis přípravy: Nakrájíme cibuli (na větší kousky) a mrkev. Na pánvi rozpustíme máslo a burákové máslo (dohromady 40 g) a na něm cibuli a mrkev mírně osmažíme. Před koncem přidáme rozmačkaný česnek. Přendáme do pekáče a přidáme vývar, protlak, koření a citrónovou šťávu. Pečeme v troubě do měkka. Přidáme další burákové máslo (25 g) a mouku rozpuštěnou ve vodě - pokud se Vám zdá omáčka dostatečně hustá, můžete tento krok vynechat. Vaříme ještě cca 5 minut, aby se omáčka spojila. Dá se vylepšit přidáním 2 čajových lžiček medu
|
| Ingredience: listového těsta 500g
sterilovaných hub 300g
anglické slaniny 100g
cibule 3
tvrdší rajčata 4
papriky 2
lžíce kečupu 3
vejce na potření 1
sůl
mletý bílý pepř
oregano
tuk na plech
Popis přípravy: Papriky zbavené semen a rajčata nakrájíme na malé nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, na pánvi rozškvaříme. Cibuli nadrobno nakrájíme a na slanině necháme zesklovatět. Přidáme papriky a rajčata, osolíme, podlijeme vodou a 10 - 15 minut podusíme. Sterilované houby scedíme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a vmícháme do vychladlé zeleninové směsi. Přidáme oregano, je-li třeba, přisolíme a opepříme. Těsta rozválíme na plát a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme kečupem a polovinu poklademe připravenou směsí. Druhou polovinu přes naplněnou přeložíme a okraje pevně přitiskneme, aby při pečení nevytékala šťáva. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C dozlatova.
|
| Ingredience: 1 kg papriky 1 kg paradajok 1 kg cibule 1 dcl octu 1 dcl oleja 3 ks malých paradajkových pretlakov 200g kryštálového cukru,soľ 240 g sterilizovanej kukurice 270 g šampiónov 7 dcl pohár sterilizovaných uhoriek Popis přípravy: Zeleninu nakrájame na malé kúsky,podusíme.
Postupne pridávame cukor,ocot,soľ,olej,pretlak,huby,kukuricu a uhorky.
Necháme prevariť,potom naplníme do zaváracích pohárov.
Sterilizujeme 15 min pri 80°C
|
Dušená kuřecí prsa se zeleninou |
| Ingredience: 250 g kuřecích prsou 1/4l kuřecího vývaru 1 malý pórek 1 malý květák 1 mrkev 1 celer 1 cibuli 100 g brambor 1 svazečku petrželky šafrán sůl pepř lžička oleje 1 kapie rýže Popis přípravy: Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a přidáme mrkev. Maso orestované se šafránem zalijeme připraveným vývarem, do kterého přidáme zeleninu: nakrájené brambory, květák, celer a nakonec pórek. Směs masa a zeleniny promícháme, osolíme, opepříme a necháme dusit. Podáváme s rýží. Zdobíme petrželkou a kapií.
|
| Ingredience: pomeranč 4 ks
ocet estragonový
olej
sůl
chile parika pálivá mletá
chilipulver, chili powder 1 lžička
salát hlávkový 1 list
cibule 1 ks
Popis přípravy: Pomeranče důkladně oloupeme, rozdělíme na dílky, šikmo
nakrájíme na tenké plátky a dáme do misky. Oloupanou cibuli
rozkrojíme po délce napůl a půlky nakrájíme na tenké plátky, které
v ruce rozemneme a jednotlivé segmenty od sebe oddělíme.
Přidáme k pomerančům, zakápneme octem, olejem, osolíme,
okořeníme pálivou a aromatickou paprikou, přidáme na nudličky
sekané listy hlávkového salátu, promícháme a hned podáváme.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|