|
|
Výpis kategorie: Ryby sladkovodní |
Filátka ze pstruha s omáčkou z divokého citrónu a s mandlemi |
| Ingredience: pstruh 5000 g
sůl 30 g
olej stolní 200 g
citron divoký 222 g
beschamel 500 g
smetana 200 g
mandle 111 g
víno bílé 100 g
listové těsto 500 g
citron 555 g
kopr 40 g
brambory 2400 g
mrkev 625 g
máslo 100 g
petrželka - nať 50 g
Popis přípravy: Filátka ze pstruha osolíme a opečeme. Do rybího bešamelu přidáme
Limetu, zjemníme šlehačkou a dochutíme. Jako přílohu podáváme
bramborové soudky s petrželkou, soudky z karotky a na filátko
položíme mandli.
|
| Ingredience: 2 kg porcovaného kapra
1 kg žampiónů nebo jiných hub (nejchutnější houbová směs)
1,5 dcl oleje
sůl
25 dkg polohrubé mouky
5 dkg papriky
pepř. Popis přípravy: Houby nakrájíme na větší kousky, podusíme na 1,5 dcl oleje, přidáme podle chuti pepř a vydusíme pod pokličkou zhruba 1/2 hodiny. Osušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáč rozložíme podušené houby a na ně položíme obalené porce ryby kůží navrch. Velikost pekáče volte takovou, aby byl rybou úplně naplněný. Pečeme asi půl hodiny, aby se na povrchu ryby udělala kůrka. Nakonec šťávou pokapeme porce ryb.
|
| Ingredience: 4porce kapra
sůl
50g perníku na strouhání
40g slaniny
1 cibule
bobkový list
několik celých pepřů
4 hřebíčky
2dcl světlého piva
40g másla
Popis přípravy: Kapra naporcujeme a do nožem udělaných podélných zářezů zasuneme slaninu. Osolíme,obalíme v nastrouhaném perníku. Pak na másle osmahneme cibulku do skelna. Poté obalené kousky kapra vkládáme spolu s cibulkou a kořením do alobalu...nakonec podlijeme pivem a v pečeme v troubě.
|
Mini sendvič s uzeným pstruhem |
| Ingredience: pečivo 10 ks
hlávkový salát 1 ks
máslo 100 g
rajče 200 g
pstruh 1000 g
petrželka - nať 20 g
citron 50 g
Popis přípravy: Rozkrojené sendviče potřeme máslem, dáme list hl.salátu, na
který naskládáme uzeného pstruha, plátek rajčete, ozdobíme
snítkou petrželky a plátkem citronu. Přikryjeme druhým kouskem
sendviče a podáváme.
|
Pečený kapr na plátu s křenovou pěnou, leštěná karotka, petrželové brambory |
| Ingredience: kapr 3000 g
olej stolní 100 g
jalovec 10 g
máslo 100 g
smetana 200 g
křen 200 g
citronová šťáva 30 g
vývar rybí 400 g
mouka hladká 150 g
mrkev 825 g
máslo 100 g
kopr 13 g
fleuronka 10 ks
brambory 2400 g
Popis přípravy: Porce kapra osolíme a opečeme na oleji. Do základní rybí
omáčky přidáme nastrouhaný křen a citron. Omáčku zjemníme
smetanou. Vařenou mrkev a brambory ohřejeme na másle. Brambory
obalíme v petrželce.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|