|
|
| Ingredience: paprika červená,zelená a žlutá čerstvá
rajčata
ryba bez kostí! Hejk,filé,atd.
vegeta koření
červená paprika nepálivá
zelená nať petržele a kopru
česnek
masox či jiné koření na duchucení
sůl dle chuti
na rybu více Popis přípravy: Na dno hrnce dáme pokrájená rajčata,dno opravdu zaplníme,na rajčata tři barvy paprik na větší kusy,opět zaplníme dno.Na zeleninu dáme hustě kousky ryb,na rybu naklademe místo vedle místa tenké plátky česneku.Zakryjeme celou plochu!na česnek nasypeme nakrájený kopr a petrželku,může být i zelená cibulka.Ve vodě rozmícháme Vegetu a zalejeme celý vnitřek aby byl skutečně ponořen.Můžeme rozdrobit i masox ať je jídlo chutnější.Nahoru posypeme červenou paprikou po celé ploše,kdo má rád pikantní může i trochu pálivé.Jídlo vaříme tak dlouho až je dně pouze tolik šťávy , aby nám stačila na podlití rýže,brambor nebo jiné přílohy.Je velmi chutné i s čerstvým chlebem.Zastánce dělené stravy nepotřebuje přílohy,jídlo je syté i bez ní.Protože je finančně náročné vyříme v létě kdy jsou ingredience levnější.Pro masožravé je možno místo ryby naklást do hrnce jakékoliv maso.Je to také výborné.Než se voda vyvaří může trvat i 2,5hod.Nevařte prosím,hlavně v závěru naplno,rajčata by se mohla připálit.Dobrou chuť
Jídlo mě naučil přítel v Izraeli,tvrdí že pochází z Maroka.Z Izraele mám velké množství dobrých receptů.
|
| Ingredience: 750 g očištěného candáta
100 g másla
50 g cibule
bobkový list
celý pepř
2,5 dl bílého vína
1 žloutek
l lžíce rajčatového protlaku
l lžíce hladké mouky
1/2 citrónu
l lžíce kaviáru
5 dl smetany
sůl Popis přípravy: Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
|
| Ingredience: candát
olej
sůl
4 ks rajčata
2 ks cibule
pepř mletý
1 dcl víno bílé
Popis přípravy: Porce osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme. Sekanou cibulku na másle ozlatíme, po chvíli přidáme rajčata, která jen lehce prohřejeme. Vše dáme do zapékací mísy, vložíme porce ryby, kousky másla a pečeme v troubě asi 10 minut. Potom ryby podlijeme vínem a pečeme doměkka.
|
| Ingredience: 1 treska 1 lžička hořčice sardelová pasta pepř čili koření sůl hladká mouka 1 vejce 1 lžíce oleje Popis přípravy: Tresku očistíme,rozpůlíme,vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice,pepře,čili,sardelové pasty a soli.stočíme je do závitků a sepneme párátkem.Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozehřátém tuku za občasného otáčení.Podáváme s pečivem.
|
| Ingredience: filé (ideální je treska) sterilovaná zelenina (Kunovjanka ...) plátkový eidam 1-2 smetany ke šlehání kečup jemný špetka soli špetka bílého pepře Popis přípravy: Filé omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do troškou másla vytřeného pekáčku. Pak na filé rozložíme zeleninu, podlijeme trochou vody a šoupneme na deset minut do rozehřáté trouby. Po deseti minutách nakapeme na zeleninu kečup, zalejeme smetanou a přikryjeme sýrem, který také trošku pokapeme kečupem. Můžeme také podlít nálevem ze zeleniny. Pečeme dokud šťáva nezhoustne a sýr se nezačne červenat. Podáváme s brambůrkama.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|