|
|
| Ingredience: paprika červená,zelená a žlutá čerstvá
rajčata
ryba bez kostí! Hejk,filé,atd.
vegeta koření
červená paprika nepálivá
zelená nať petržele a kopru
česnek
masox či jiné koření na duchucení
sůl dle chuti
na rybu více Popis přípravy: Na dno hrnce dáme pokrájená rajčata,dno opravdu zaplníme,na rajčata tři barvy paprik na větší kusy,opět zaplníme dno.Na zeleninu dáme hustě kousky ryb,na rybu naklademe místo vedle místa tenké plátky česneku.Zakryjeme celou plochu!na česnek nasypeme nakrájený kopr a petrželku,může být i zelená cibulka.Ve vodě rozmícháme Vegetu a zalejeme celý vnitřek aby byl skutečně ponořen.Můžeme rozdrobit i masox ať je jídlo chutnější.Nahoru posypeme červenou paprikou po celé ploše,kdo má rád pikantní může i trochu pálivé.Jídlo vaříme tak dlouho až je dně pouze tolik šťávy , aby nám stačila na podlití rýže,brambor nebo jiné přílohy.Je velmi chutné i s čerstvým chlebem.Zastánce dělené stravy nepotřebuje přílohy,jídlo je syté i bez ní.Protože je finančně náročné vyříme v létě kdy jsou ingredience levnější.Pro masožravé je možno místo ryby naklást do hrnce jakékoliv maso.Je to také výborné.Než se voda vyvaří může trvat i 2,5hod.Nevařte prosím,hlavně v závěru naplno,rajčata by se mohla připálit.Dobrou chuť
Jídlo mě naučil přítel v Izraeli,tvrdí že pochází z Maroka.Z Izraele mám velké množství dobrých receptů.
|
| Ingredience: kuře olej 2 velké cibule sůl pepř 4 rajčata 3 lžíce worchestrové omáčky 3 lžíce maggi 5 lžic kečupu Popis přípravy: Pekáč polijeme olejem (více), dno posypeme nakrájenou cibulí na kterou poskládáme osolené a opepřené rozporcované kuře. Maso obložíme na čtvrtky pokrájenými rajčaty, zakapeme worchesterem, maggi a kečupem. Pečeme nejprve 45 minut přikryté, a pak dopečeme odkryté asi 15 minut.
|
Rajčata plněná hermelínovou náplní |
| Ingredience: 8 rajčat 150g hermelínu 50g sterilovaného celeru (nudličky) 100g šunky 100ml kysané smetany kadeřavá petrželka Popis přípravy: Rajčata omyjeme, odřízneme kulatou stranu a lžičkou vyjmeme dužinu. Připravíme náplň z krájeného hermelínu, celeru a šunky, spojíme smetanou a naplníme vydlabaná rajčata. Přiklopíme odkrojeným dílkem rajčete a ozdobíme petrželkou. Podáváme jako studený předkrm nebo lákavou podzimní večeři.
|
| Ingredience: rajče 350 g
cuketa 150 g
cibule 1 ks
sýr 150 g
olej
ocet
sůl
petržel zelená
Popis přípravy: Rajčata nakrájíme na plátky, přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
Cuketu oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme k
základním surovinám. Zakapeme olejem, osolíme, okyselíme a
promícháme. Nakonec na každou jednotlivou porci nastrouháme
balkánský sýr a salát přizdobíme snítkou petrželky. Podáváme
vychlazené.
|
| Ingredience: rajče 400 g
cibule 1 ks
okurka salátová 100 g
kozí sýr 120 g
olej
ocet
sůl
Popis přípravy: Rajčata nakrájíme na koleka, cibuli na drobné kostičky a směs
smícháme v salátové míse. Zakapeme olejem, octem a osolíme.
Kozí sýr nastrouháme na hrubší nudličky a přimícháme k ostatním
surovinám. Okurku nejlépe hadovku, oloupeme, nastrouháme na
struhadle na dlouhé nudle a ozdobíme s ní jednotlivé porce nebo ji
vmícháme do salátu.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|