|
|
| Ingredience: brambory
hladká mouka
vejce
česnek
majoránka
pepř mletý
sůl
olej
strouhanka
kečup
šunka
strouhaný eidam Popis přípravy: Připravíme těsto jako na klasický bramborák, které rozprostřeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáček - plát asi 1 cm silný, dáme do trouby na dobu, pokud těsto neztuhne, tak aby se dalo potřít kečupem a posypat šunkou a strouhaným sýrem. Dáme do trouby dopéct, tak aby se rozpekl sýr. Na vrch "pizzy" můžeme použít různé ingredience jako na klasickou pizzu.
|
| Ingredience: 600g hrubá mouka
300g brambor
30g droždí
20g cukru
20g soli
4dcl mléka
250g vepřové sádlo
kmín
česnek Popis přípravy: Brambory uvarit v šlupce,vychladnout,oloupat a semlít,pak z brambor,mouky,droždí,cukru,soli,kmínu a vlažného mlíka zpracovat těsto,ponechat 30 minut, pak vypracovat velikosti slep.vajíčka těsto a vytahovat v rukách na velikosti pánve(jako pizza těsto),pokládat na rozpálenou mast,langoš musí být nadýchaný,potřít česnekem,posypat sýrem,kečup
|
| Ingredience: Cesto na pizzu:
400 g preosiatej hrubej múky 30 g droždia 2 žĺtky 1/2 lyžičky soli
Nátierka na povrch pizze:
4 zrelé rajčiaky 8 lyžíc olivového oleja 4 strúčiky cesnaku 200 g strúhaného parmezánu mleté čierne korenie soľ Popis přípravy: Do väčšej nádoby dáme múku, droždie roztlačené a rozpustené v troške vody, žĺtky a soľ. Cesto premiesime rukou, položíme na pomúčenú dosku a miesime, až sa stane hladkým. Dáme ho do väčšej nádoby vysypanej múkou, prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme na teplom mieste 2 hodiny kysnúť. Objem cesta sa má zväčšiť na dvojnásobok a utierka ho chráni pred utvorením tvrdej kôrky. Z vykysnutého cesta môžeme formovať pizzy - akési posúchy podobné našim lokšiam. Majú okrúhly tvar a pečú sa na vymastených plechoch. Pred pečením cesto popicháme vidličkou na viacerých miestach, potrieme olejom, dáme na ne rajčiaky, ktoré najskôr prepasírujeme, rozotretý cesnak, syr, zvyšok oleja, okoreníme, posolíme a vložíme do rúry upiecť.
Jestvuje veľa druhov pizzy - závisí to od obloženia. Na obloženie môžeme použiť drobné rybičky, zvyšok jedál, najmä pečene, huby, ako ozdobu olivy alebo kapary, nikdy však v obložení nemajú chýbať rajčiaky.
Chutné sú aj pizzy okorenené majoránom. Pečú sa v silne vyhriatej rúre asi 12 minút.
Pizza je dobrá len čerstvá a teplá.
|
| Ingredience: mouka polohrubá
sůl 1 lžička
kvasnice 2 dkg
tuk 2 dkg
mléko 1,5 dcl
kečup
sýr tvrdý 15 dkg
Popis přípravy:
|
| Ingredience: těsto listové 1 balíček
kečup
cibule
paprika červená velká 1 ks
paprika zelená velká 1 ks
sýr tvrdý 30 dkg
salám měkký 30 dkg
vejce 1 ks
Popis přípravy: Těsto rozválíme na silnější obdélník.Ten potřeme kečupem a posy-
peme nastrouhaným sýrem(polovinou).Poklademe cibulí nakrájenou
na slabá kolečka a na ní rozložíme salám.Na vrstvu salámu dáme
papriku(také slabá kolečka).
Navrch posypeme druhou polovinou sýra.Pečlivě zabalíme jako
štrůdl,přendáme na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem a posolíme.Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Podáváme teplé nebo studené.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|