|
|
Výpis kategorie: Divočina |
| Ingredience: 1 bažant 30g másla 80g prorostlého vepřového masa 2 lžíce brandy 1 dl bílého vína sůl Popis přípravy: V horkém kastrolu rezehřejeme máslo, přidáme maso pokrájené na kostičky, očištěného , osoleného bažanta a opečeme ho po všech stranách. Přelijeme jej brandy, několik sekund povaříme a potom dusíme doměkka pod pokličkou. Při dušení jej jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou. Měkkého bažanta vyjmeme, rozdělíme na porce a přeložíme na talíře, do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme a když trochu zhoustne, podlijeme jí porce bažanta. Podáváme s dušenou rýží a s rybízovým kompotem.
|
| Ingredience: 1 kg zvěřiny (jakékoliv - i z koroptví nebo bažantů) 1 cibule citrónová kůra 6 dkg másla 6 dkg mouky 2 lžíce madeirského vína 6-8 žampiónů 3 žloutky 10 až 20 dkg strouhanky 15 dkg sádla 1 lžíce kadeřavé petrželky sůl. Popis přípravy: Zbytky zvěřiny osolime a uvaříme v polévce s kouskem citronové kůry a cibulí. Kosti se mohou vařit současně se zvěřinou, pak se oddělí. Vývar necháme částečně vysmahnout. Připravíme si z másla a mouky tmavou jíšku a rozředíme ji vývarem ze zvěřiny na hustou kaši. Kaši opatrně přidáváme ke zvěřině nakrájené na kostičkky nebo jemně rozsekané. Přidáme drobně rozsekané žampióny, víno a spojíme se žloutky v hustou kaši. Na prkénko nasypeme strouhanku, v ní obalíme kousky kaše vyválené na šišky a smažíme v rozpáleném tuku. Na míse je postavíme na výšku a ozdobíme kadeřavou petrželkou.
|
| Ingredience: játra 500 g
vepřové kotlety 300 g
bůček uzený 150 g
rohlík 3 ks
vejce 2 ks
tymián
jalovec 1 -
nové koření celé 2 zrnko
bobkový list 1 ks
sůl
cibule 1 ks
pepř celý 6 zrnka
Popis přípravy: Játra očistíme a na jemně nakrájené cibulce rychle zavřeme,
uvnitř by měla zůstat krvavá. Vyjmeme na talíř a do šťávy
nakrajíme rohlíky. Játra rozkrájíme vložíme do mixéru a rozmixujeme
Postupně přidáváme ostatní složky - rohlíky, vejce, koření- semleté
nebo rozdrcené a sůl. Do velmi jemně umixované hmoty přidáme
na kostičky nakrájené kotlety a uzený bůček. Vzniklou hmotu
upravíme do šišky jako sekanou a zabalíme do několika
alobalových vrstev /musí dobře těsnit/. V polovyhřáté troubě
pečeme zvolna cca 1 hodinu.
|
| Ingredience: maso mleté h.a v.
maso mleté ze zvěřiny
voda
bůček uzený 250 g
tymián
jalovec
bobkový list
nové koření celé
pepř celý
vejce 2 ks
strouhanka
mouka hrubá 2 -
cibule 1 ks
sůl
olej
Popis přípravy: Den předem smícháme mletá masa se stejným váhovým dílem vody,
osolíme a necháme v lednici odpočinout. Večer vmísíme hrubou
mouku,rozdrcené divoké koření, cibuli, vejce a strouhanku. Vše
dobře promísíme a dáme opět do lednice. Za mokra tvarujeme na
plechu šišky sekané do kterých zapichujeme na podélné kousky
nakrájený uzený bůček jako do ježka. Šišky i plech lehce polijeme
olejem a na plech ještě přiložíme bobkový list a nové koření.
Pečeme jako klasickou sekanou. Na karbanátky je nutné udělat
řidší konzistenci hmoty.
|
Srnčí směs s kyselým zelím |
| Ingredience: 2 lžíce olivového oleje 400ml silného ležáku 1 oloupaný a utřený stroužek česneku 8 kuliček nového koření 800g srnčí plece bez tuku nakrájené na menší kousky 50g nasekaných plátků slaniny bez kůže 200g oloupané cibule nakrájené na kolečka 1 velká očištěná mrkev nakrájená na kostičky 1 lžíce hladké mouky 1 lžičky soli čerstvě mletý černý pepř 400g oškrábaných brambor nakrájených na kostičky 100g oloupané klobásy nakrájené na kostičky 200g propláchnutého a okapaného kyselého zelí Popis přípravy: Postup - Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi vmícháme kousky srnčího a v chladničce necháme marinovat 3 hodiny nebo přes noc. Troubu předehřejeme na 160°C. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu uschováme, maso otřeme papírovou utěrkou do sucha. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme zbytek oleje a slaninu a maso na něm 5 minut opékáme. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme ještě 3 minuty. Pak vmícháme mouku, přilijeme zbytek piva a marinádu a ochutíme solí a trochou pepře. Za stálého míchání uvedeme do varu. Kastrol odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme hodinu, pak vmícháme brambory a klobásu. Pečeme dalších 30 minut, až brambory změknou. Maso se zeleninou pokryjeme kyselým zelím, necháme v troubě 5 minut prohřát a podáváme.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|