|
|
| Ingredience: paprika červená,zelená a žlutá čerstvá
rajčata
ryba bez kostí! Hejk,filé,atd.
vegeta koření
červená paprika nepálivá
zelená nať petržele a kopru
česnek
masox či jiné koření na duchucení
sůl dle chuti
na rybu více Popis přípravy: Na dno hrnce dáme pokrájená rajčata,dno opravdu zaplníme,na rajčata tři barvy paprik na větší kusy,opět zaplníme dno.Na zeleninu dáme hustě kousky ryb,na rybu naklademe místo vedle místa tenké plátky česneku.Zakryjeme celou plochu!na česnek nasypeme nakrájený kopr a petrželku,může být i zelená cibulka.Ve vodě rozmícháme Vegetu a zalejeme celý vnitřek aby byl skutečně ponořen.Můžeme rozdrobit i masox ať je jídlo chutnější.Nahoru posypeme červenou paprikou po celé ploše,kdo má rád pikantní může i trochu pálivé.Jídlo vaříme tak dlouho až je dně pouze tolik šťávy , aby nám stačila na podlití rýže,brambor nebo jiné přílohy.Je velmi chutné i s čerstvým chlebem.Zastánce dělené stravy nepotřebuje přílohy,jídlo je syté i bez ní.Protože je finančně náročné vyříme v létě kdy jsou ingredience levnější.Pro masožravé je možno místo ryby naklást do hrnce jakékoliv maso.Je to také výborné.Než se voda vyvaří může trvat i 2,5hod.Nevařte prosím,hlavně v závěru naplno,rajčata by se mohla připálit.Dobrou chuť
Jídlo mě naučil přítel v Izraeli,tvrdí že pochází z Maroka.Z Izraele mám velké množství dobrých receptů.
|
| Ingredience: 1/2 kg libového bůčku 1/2 kg kysaného zelí olej 1 paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 1 chilli paprička sůl kmín grilovací koření Popis přípravy: Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na pánev a promícháme. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka. Pod masem musí vzniknout hnědá, hustá šťáva. Mezitím uvaříme doměkka kysané zelí. Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku. Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem. Podáváme s chlebem.
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 60 min
|
| Ingredience: 1/2 kg bravčového mäsa zo stehna
2 ks banány
múka
3 vajcia
strúhanka na trojobal
špajdle alebo ihlice cca 12 cm
5 plátkov porcovaného taveného syra
nakrájaného na cca 3x3cm Popis přípravy: Mäso nakrájame na hrubšie plátky, vyklepeme a pokrájame na kocky. Striedavo napichujeme plátok porcovaného syra, mäso a koliesko banána. Celé to obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka). Vysmažíme na oleji ako rezne. Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi.
|
| Ingredience: 150g Krutí prsní sval sůl pepř plátek šunky sýr eidam čerstvé žampiony porek bílé víno olej. Popis přípravy: Krůtí prsní sval rozkrojíme joko knihu,naklepeme osolíme a opepříme.Na tento naklepaný plátek masa pokládámé plátek šunky a sýra.Dále přiložíme pokrájené žampiony s porkem a přeložíme do tvaru kapsy,kterou spojíme jehličkami.Opékáme na rozpáleném omastku jemně do zlatova.Olej slejeme maso zalijeme připraveným bílím vínem a podusíme.Před podáváním vyjmeme jehličky z masa.Kapsu rozkrojíme podélně ozdobíme a podáváme jemně přelité zbytkem vína.
|
| Ingredience: 1 bažant 1 sýr hermelín 2 větší hrušky 80 g másla brusinky 1 lžička koňaku pepř sůl Popis přípravy: Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. Bažanta opečeme ze všech stran na másle. Osolíme, podlijeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Když maso začíná měknout, přidáme oloupané, jadřinců zbavené a na půlky nakrájené hrušky. Když je maso měkké přidáme do šťávy pár kapek koňaku. Na talíři obložíme naporcovaného bažanta brusinkami. Podáváme s brambory.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|