Synchronizace DB pres cloud?

diskuse, náměty, zkušenosti

Synchronizace DB pres cloud?

Příspěvekod Cashac » stř 19. úno 2014 9:17:05

Dobry den,

uvazujete o synchronizaci DB pres nekterou cloud sluzbu?

Pripadne muzete mi poradit, daji se pouzit promenne v nastaveni cesty k DB?

Mam licenci umoznujici pouzivani aplikace na dvou pocitacich.
To znamena rad bych pouzival v praci i doma.

DB bych ulozil na Dropbox a k ni pristupoval z nainstalovane aplikace na obou pocitacich.
Ovsem Dropbox folder je defaultne zanoren v uzivatelskem profilu (C:\Users\<%currentUser%>\Dropbox).
Jelikoz jsem v praci pod jinym loginem nez doma, tak je potreba pouzit prave tu promennou.

Napada vas nejake jine reseni?

Dekuji!
Cashac
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte 18. úno 2014 22:34:25

Re: Synchronizace DB pres cloud?

Příspěvekod admin » stř 19. úno 2014 12:47:37

Nastaveni cesty k databazi se uklada mimo databazi - pres cloud se tedy neprenasi. Tzn, ze muzete mit na obou PC nastavenou cestu jinak.
Zastupna promenna <%currentUser%> tedy neni potreba.

Pri takto nastavenem sdileni je ale samozrejme nutne po zapnuti druheho PC nejprve data synchronizovat a pak teprve spoustet program Fitlinie (ale to je asi jasne ;) )
admin
Administrátor
 
Příspěvky: 66
Registrován: úte 01. říj 2013 11:23:40

Re: Synchronizace DB pres cloud?

Příspěvekod Cashac » čtv 20. úno 2014 7:47:59

Mno jo, to me vlastne nenapadlo, zmenit cestu v aplikaci na kazdem pocitaci jinm :D

Kouzlo je prave v te cloud aplikaci, ktera slozku synchronizuje mezi vsemi zarizenimi, takze staci nastavit jinou cestou na kazdem stroji a samotna DB se bude synchronizovat jakmile se zmeni jeji velikost ci timestamp.

Dekuji za radu! :)
Cashac
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte 18. úno 2014 22:34:25

Re: Synchronizace DB pres cloud?

Příspěvekod Cashac » pát 21. úno 2014 16:35:49

Nefunguje to :(

Aplikace crashuje, tvrdi, ze soubory pouziva jiny proces (presto, ze na ne Dropbox momentalne nesaha a ma synchronizovano).

Nejake navrhy, prosim?
Cashac
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte 18. úno 2014 22:34:25

Re: Synchronizace DB pres cloud?

Příspěvekod admin » pát 21. úno 2014 18:44:31

Kdyz spoustite program na PC2 mate PC1 zapnuty ci vypnuty?
admin
Administrátor
 
Příspěvky: 66
Registrován: úte 01. říj 2013 11:23:40

Re: Synchronizace DB pres cloud?

Příspěvekod Cashac » ned 23. úno 2014 19:04:13

Druhy PC je vypnuty.
Cashac
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte 18. úno 2014 22:34:25

Re: Synchronizace DB pres cloud?

Příspěvekod Cashac » ned 23. úno 2014 19:07:46

Viz priloha.

Nejprve se spusti retrukturalizace.
Pak to spadne s error hlaskou, ze se soubor pouziva.

restrukturalizace.jpg
restrukturalizace.jpg (89.79 KiB) Zobrazeno 6418 krát

FileInUse.jpg
FileInUse.jpg (23.12 KiB) Zobrazeno 6418 krát
Cashac
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte 18. úno 2014 22:34:25

Re: Synchronizace DB pres cloud?

Příspěvekod admin » ned 23. úno 2014 21:35:52

mate urcite na obou PC stejnou verzi?
admin
Administrátor
 
Příspěvky: 66
Registrován: úte 01. říj 2013 11:23:40


Zpět na Diskuse o programu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron